Стек по флорентински

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4
"Ще се справите ли или да грабваме бутилка вино и да идваме на помощ?"

Необходими Продукти

  • пържоли - 4 бр. говежди с кост
  • зехтин - 2 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте барбекюто.

Намажете стековете със зехтина.

Сложете за 5-7 минути да се изпекат от всяка страна всяка страна. След това намалете температурата и скарата се повдига.

Стековете се пекат като се обръщат от двете страни. От време на време се посоляват и поръсват с пипер.

Готовият стек трябва да бъде полусуров в средата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

божидар
божидар
1 времето на грила зависи от температурата ,говеждото се пече на макс за кратко. 2 използувай свинса мас,разтопена,с четка.свинската мас носи на термична обработка и омекотява месото(говеждото). 3 готовия стек при срязване от вън на вътре трябва да е светло към тъмно розово.ида пуска светло розов сок(това не е кръв). Съвет от мен ,вече изпечена пуснете стека в тенджерка с нарязан на едро стар лук.Докато отпусне соковете.
24.06.2014 21:22
2