Начин на приготвяне
Разбъркайте млякото, маслото, захарта, какаото и ванилийката на слаб огън да се разтопят и хомогенизират. След това снемете от котлона и охладете.
Разбийте яйцата в купа и добавете брашното и бакплувера. Бъркайте до получаване на твърда смес, след което прибавете и изстиналата шоколадова смес.
Сипете сместа в намазнена тава. По желание прибавете и едро натрошени орехи. Пече се на 180 градуса в загрята фурна до готовност.
През това време пригответе глазурата. Смесете в съд на слаб котлон какаото, маслото, водата и захарта. Бъркайте до сгъстяване. Отделете от котлона и оставете да изстине.
Нарежете на ромбове готовия сладкиш и залейте със глазурата, като разнасяте с лъжица.
Коментари