Традиционен фъч с глазура

Традиционен фъч с глазура1 / 4
23/07/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10
"Традиционен в смисъл на великолепен и вкусен, а не скучен. Има разлика"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • масло - 125 г краве
  • захар - 1 ч.ч.
  • какао - 3 - 4 с.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 малко пакетче
  • ЗА ЗАЛИВКАТА
  • какао - 4 с.л.
  • масло - 4 с.л.
  • вода - 4 - 5 с.л. студена
  • захар - 8 с.л. пудра
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте млякото, маслото, захарта, какаото и ванилийката на слаб огън да се разтопят и хомогенизират. След това снемете от котлона и охладете.

Разбийте яйцата в купа и добавете брашното и бакплувера. Бъркайте до получаване на твърда смес, след което прибавете и изстиналата шоколадова смес.

Сипете сместа в намазнена тава. По желание прибавете и едро натрошени орехи. Пече се на 180 градуса в загрята фурна до готовност.

През това време пригответе глазурата. Смесете в съд на слаб котлон какаото, маслото, водата и захарта. Бъркайте до сгъстяване. Отделете от котлона и оставете да изстине.

Нарежете на ромбове готовия сладкиш и залейте със глазурата, като разнасяте с лъжица.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
514
43
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Това е кекс, не е фъдж.
16.05.2022 15:43
Рая
Рая
За заливката сложете червено вино вместо вода,ще разберете разликата!
02.12.2013 22:36
3