Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Торта Наполеон»Бърза торта Наполеон на тиган

Бърза торта Наполеон на тиган

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k23
Бърза торта Наполеон на тиган2 / 2
01/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
80 мин.
Порции
16
"Не сме и предполагали, че можем да приготвим торта Наполеон на тиган - приятна изненада, с която се захващаме веднага"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • масло - 2 с.л. меко
  • сода бикарбонат - 2/3 ч.л.
  • оцет - 1 ч.л. за гасене на содата
  • сол - 1 щипка
  • брашно - 4 ч.ч. и още за разточване на корите
  • за крема
  • прясно мляко - 1 литър
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1 ч.ч. (250 мл чашата)
  • ванилова захар - 1 бр.
  • брашно - 2 с.л. с връх
  • масло - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чашата е с вместимост 250 мл.

За да приготвите тестото, разбийте яйцата със захарта, добавете мекото масло, солта, содата загасена в оцета и 3 чаши брашно, разбъркайте.

Останалото брашно добавяйте на етапи, до меко и нелепнещо по пръстите тесто. Оставете тестото за 20 минути да почине.

През това време си пригответе крема, разбийте яйцата със захарта, добавете брашното и бъркайте, като разреждане с студеното прясно мляко.

Поставете сместа на умерен огън и варите при непрекъснато бъркане ( за да не стане крема на бучки), до завиране. След като заври кремът, свалете от огъня и добавете ваниловата захар и маслото, бъркайте, докато се разтвори маслото напълно и усвои от крема.

Завийте крема със стреч фолио (за да не се образува коричка отгоре) и оставете да се охлади.

Разделете тестото на 10 бр. еднакви по размер топчета. Всяко топче разточвате на тънка кора върху обилно набрашнен плот с диаметър 22 см. Печете корите в нагрят сух тиган на умерен огън от двете страни (става бързо), като внимавате да не прегорят.

За да са напълно еднакви корите, поставете чиния с по-малък диаметър отгоре и изрежете краищата, които пък запазвате за поръсване на тортата.

Сглобете тортата Наполеон, като редувате крем и кора (не щадете крема), като завършите с крем.

Натрошете изрязаните краища от корите с точилка и поръсете тортата от всички страни.

Дайте време на тортата да престои, за да омекнат корите и се насладете на Бърза торта Наполеон на тиган.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: