Начин на приготвяне
Ориза измиваме добре с хладка вода и го оставяме в студена вода да престои 20-тина минутки. Лукът, морковът и скилидките чесън нарязваме на ситно, свинските гърди режем на малки парчета.
В тиган сгорещяваме 2 с.л. олио и леко запържваме лука, чесъна и моркова на умерен огън. След като се задушат зеленчуците добавяме отцедения от водата ориз, овкусяваме с подправките, разбъркваме и след няколко минутки добавяме и доматите, аз използвах 150-200 мл домати консерва, като използвах и целите доматчета в нея. Разбъркваме за 4-5 минути и махаме от котлона.
В подходяща тава слагаме 1 с.л. олио и нарязаните на дребно свински късчета. Овкусяваме ги със сол, черен пипер, чили на прах по желание, чеснов пипер и върху тях изсипваме оризът със зеленчуци. Добавяме и 3.5 ч.ч. вода/бульон.
В предварително загрята фурна на 200 градуса печем за около 45-50 минути, докато водата изври от ориза, всяка фурна пече различно, наблюдавайте.
Готовия ориз на фурна може да поднесете с нарязан на ситно магданоз.
Да ви е сладко!
Коментари