Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Ориз на фурна»Запечени свински гърди с ориз и зеленчуци

Запечени свински гърди с ориз и зеленчуци

Запечени свински гърди с ориз и зеленчуци
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Този ден ще бъде завършен с едни запечени свински гърди с ориз и зеленчуци"

Необходими Продукти

  • ориз - 1 и 1/2 ч.ч.
  • свински гърди - 300 г
  • гъби - 6 бр.
  • лук - 1 бр.
  • зеленчуци - замразен микс
  • мащерка
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете свинските гърди в дълбок тиган до златисто с малко мазнина.

Извадете ги и в същия тиган сложете нарязания на дребно лук.

Щом омекне, сипете нарязаните на филийки гъби и след около 5 минути и замразените зеленчуци.

Добавете след това ориза, бульона и подправките.

След няколко минути ги махнете и ги прехвърлете в тавичка.

Подредете отгоре месото и сложете ориза на фурна да се пече на 190 °C до готовност.

Запечените свински гърди с ориз и зеленчуци са много вкусни.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: