Манджа с ориз и кайма

03/12/2019
"Забъркваме вкусна манджичка с ориз и кайма, и бързаме да отворим хляба "
Приготвяне7 мин.
Готвене60 мин.
Общо67 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо616
  • Преглеждания за месеца616
  • Преглеждания за седмицата188
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В малка тенджера сложете 3 с.л. олио и запържете едната глава лук, моркова, целината и чесъна, които предварително сте нарязали на дребно.

Добавете каймата и я запържете, докато промени цвета си. Сложете солта, черния пипер и босилека, нарязан на дребно.

Налейте виното и изчакайте 5 минути, докато се изпари алкохолът.

Добавете доматите към манджата и варете на тих огън около 10- 15 минути. Изключете и заделете.

В тиган сложете малко олио и запържете другата глава лук, нарязана на дребно.

Добавете ориза, предварително измит и изцеден о водата.

Запържете за няколко минути. Сложете соса от каймата и доматите. Налейте 4 ч.ч вода или бульон.

Печете ориза с кайма във фурна на 200 градуса до готовност.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар