Начин на приготвяне
Измиваме и белим морковите. Нарязваме ги на тънки кръгчета.
Лука белим и нарязваме на ситно. Почистваме чушката от семената и я нарязваме на парченца.
Ориза измиваме с няколко води.
В тенджерка слагаме нарязаните моркови и лук. Наливаме олио (1/2 к.ч.) и топла вода (1 к.ч.), задушаваме и като започне да намалява течността, прибавяме чушката.
Продължаваме готвенето, докато зеленчуците останат на мазнина. Тогава слагаме измития ориз, ръсваме черен пипер, кимион и сол на вкус, разбъркваме и наливаме топла вода (800 мл приблизително).
Като заври манджата, прибавяме нарязан ситно пресен магданоз.
Варим постния ориз до готовност на ориза и зеленчуците. По преценка и при необходимост по време на варене може да долеем още олио и вода.
Сервираме манджата с още наситнен пресен магданоз.