Панирани патладжани

Сиси ГеноваСиси ГеноваНовак
23/07/2013
"Знаете, че всяка прекарана в кухнята минута се отплаща стократно, когато сложите на трапезата готовото ястие "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо25 993
  • Преглеждания за месеца1120
  • Преглеждания за седмицата186
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • патладжани - 1 кг или по - малко
  • брашно - за овалване
  • яйца - 4 - 5 броя разбити
  • галета - за овалване
  • сол - за поръсване
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте патладжаните, нарежете ги на кръгове или елипси по дължина с дебелина около 1/2-1 см или на око. Обилно ги посолете и ги подредете в поднос под наклон. След 20-30 минути ги измийте от отделилата се течност и ги подсушете много добре с хартия.

По желание може да ги поръсите с черен пипер. Загрейте мазнина в дълбок тиган за пърженето. Всяко парче патладжан потапяйте последователно в брашно, разбити яйца и галета.

Пускайте леко да се изпържат до апетитен загар от двете страни. Готовите панирани патладжани отцеждайте върху решетка с тава отдолу.

Поднесете ги като гарнитура или основно ястия, по желание с млечен сос или доматен сос.

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Биляна Владова
с бял патладжан става просто небероятно
0
0