Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Шницели»Шницели в доматен сос

Шницели в доматен сос

Шницели в доматен сос
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
80 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
95 мин.
Порции
8
"Шницели в доматен сос - хем да си топваме, хем да заситим глада"

Необходими Продукти

  • за шницелите
  • кайма - 1 кг смес
  • лук - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз - връзка
  • прясно мляко - 60 мл
  • яйца - 1 бр.
  • още
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - за овалване
  • галета - за овалване
  • за доматения сос
  • доматено пюре - 350 мл
  • бульон - 600 мл
  • масло - 100 г
  • захар - 20 г
  • черен пипер
  • сол - 10 г
  • бяло вино - 100 мл
  • чесън - 3 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука и магданоза на дребно. Сложете ги при каймата в голяма купа. Добавете млякото, солта, черния пипер и яйцето. Омесете каймата, докато стане на парцали. Завийте в стреч фолио и оставете в хладилника за един час.

Направете доматения сос, като сложите в тенджера бульона и доматеното пюре. Варете на слаб огън до сгъстяване.

Сложете кравето масло, солта, захарта, черния пипер, бялото вино и пресования чесън. Оставете още 10- 15 минути на котлона и изключете.

Извадете каймата от хладилника и оформете шницелите. Оваляйте първо в брашно, яйца и в галета.

Изпържете от двете стани до готовност.

Сервирайте шницелите с доматен сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: