Начин на приготвяне
В купа разбъркайте маята със леко затопленото мляко и захарта. Добавете към тях разтопеното масло.
Към течната смес пресейте брашното със солта и замесете гладко еластично тесто.
Разточете тестото върху набрашнен плот на продълговата кора - с овална или правоъгълна форма и дебелина около 5-6 мм.
Намажете с малко разтопено масло и отгоре положете шунката на тънки парчета. Върху нея разпределете равномерно козе сиренето, настъгран ементал или кашкавал и гъстата сметана тук-там на купчинки.
Завийте на руло и запечатайте краищата му. Поставете в тавичка покрита с хартия за печене или леко намазнена. Оставете да втаса докато удвои обема си. Добре е да бъде покрито (без да се докосва тестото), за да не образува суха коричка, за целта може и леко да се намазни.
Бухналото солено руло намажете с разбито яйце, поръсете със едра сол на люспи и печете 30-35 минути на 180 градуса в предварително загрята фурна.
Може да консумирате докато е още топло, за да се насладите на разкошна, кремообразна и по-ароматна плънка.
Добър апетит!