Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Ароматен хляб с моцарела и маслини

Ароматен хляб с моцарела и маслини

Ароматен хляб с моцарела и маслини
Снимка: цветослава киркова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"За този домашен хляб с моцарела и маслини не се нуждаем от основно ястие, можем да го хапваме и така"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • суха мая - 1 едно пакетче
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • оцет - 1 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
  • вода - 250 мл топла
  • За плънката
  • маслини - 8 бр. черни
  • моцарела - 80 г
  • риган
  • босилек
  • зехтин - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходящ съд се пресява брашното и се добавя солта, разбърква се.

Прави се кладенче в средата и се слага маята и захарта, добавя се малко от топлата вода и се оставя да шупне маята.

След това се слагат оцетът, олиото и останалата вода, замесва се меко тесто, оформя се на топка и се намазва с олио, оставя се да втаса за 40 мин.

След като е втасало се оформя на питка направо върху хартия за печене, правят се разрези по дължина, а след това и по ширина, в разрезите се слагат нарязаните маслини, накъсва се моцарелата и се разпределя при маслините, поръсва се риган, босилек и малко зехтин.

Пече се за около 35 минути на 200 градуса.

Ако искате хрупкава коричка, не завивайте готовия хляб в кърпа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: