Начин на приготвяне
В подходящ съд се пресява брашното и се добавя солта, разбърква се.
Прави се кладенче в средата и се слага маята и захарта, добавя се малко от топлата вода и се оставя да шупне маята.
След това се слагат оцетът, олиото и останалата вода, замесва се меко тесто, оформя се на топка и се намазва с олио, оставя се да втаса за 40 мин.
След като е втасало се оформя на питка направо върху хартия за печене, правят се разрези по дължина, а след това и по ширина, в разрезите се слагат нарязаните маслини, накъсва се моцарелата и се разпределя при маслините, поръсва се риган, босилек и малко зехтин.
Пече се за около 35 минути на 200 градуса.
Ако искате хрупкава коричка, не завивайте готовия хляб в кърпа.