Начин на приготвяне
Картофите се обелват и нарязват на средно големи парчета.
Слагат се в тавата.
Чесънът се нарязва на едро и се разпръсва между картофите.
Поръсва се със сол и черен пипер. Всичко се залива с виното и струя зехтин.
С помощта на нож се правят леки напречни разрези върху надениците и се слагат върху картофите.
Пече се в предварително загрята фурна на 200°С за около час или докато всичко добие златист загар.
На около 30-ата минута (или докато се запекат достатъчно) обърнете наденичките да се изпекат и от другата страна.
Когато ястието е готово, изключете фурната и извадете наденичките.
Поръсете печените картофи с кашкавала, върнете тавата във фурната и оставете да се разтопи, без да я включвате отново.
Поръсете картофите с копър и върнете наденичките отгоре.
Приятен апетит с тези апетитни чеснови картофи с копър и наденица на фурна!
Коментари