Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Печени картофи»Чеснови картофи с копър и наденица на фурна

Чеснови картофи с копър и наденица на фурна

Чеснови картофи с копър и наденица на фурна
Снимка: Мартина Г. Младенова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • наденица - 3 - 4
  • чесън - 6 - 7 скилидки
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • кашкавал - 300 г
  • черен пипер
  • сол
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и нарязват на средно големи парчета.

Слагат се в тавата.

Чесънът се нарязва на едро и се разпръсва между картофите.

Поръсва се със сол и черен пипер. Всичко се залива с виното и струя зехтин.

С помощта на нож се правят леки напречни разрези върху надениците и се слагат върху картофите.

Пече се в предварително загрята фурна на 200°С за около час или докато всичко добие златист загар.

На около 30-ата минута (или докато се запекат достатъчно) обърнете наденичките да се изпекат и от другата страна.

Когато ястието е готово, изключете фурната и извадете наденичките.

Поръсете печените картофи с кашкавала, върнете тавата във фурната и оставете да се разтопи, без да я включвате отново.

Поръсете картофите с копър и върнете наденичките отгоре.

Приятен апетит с тези апетитни чеснови картофи с копър и наденица на фурна!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Юстиниян Ясенов
Юстиниян Ясенов
Много вкусно стана . Полях с биричка вместо с вино . Стана супер .
23.05.2023 22:19