Начин на приготвяне
За пилешката манджа нарежете пилешкото филе на дребни кубчета. Моркова обелете и настържете. Лука обелете и нарежете на полумесеци. Чушките почистете от семките и нарежете на ситно.
Гъбите измийте и нарежете на филийки. Домата нарежете на не много големи кубчета. В дълбок тиган или тенджера сгорещете олиото и запечатайте пилешкото месо, след което го извадете от тенджерата.
Сложете лука и моркова да се задушат под капак с малко вода.
След което добавете и останалите зеленчуци. Оставете и тях да се задушат под капак. След като омекнат, върнете пилето обратно в тенджерата и добавете предварително отцедения от водата грах.
Овкусете с подправките, разбъркайте и гответе до готовност на пилешката манджа с грах и гъби. Сега може да я поднесете с любимия си хляб без месене или пък с пухкаво царевично хлебче.
Много вкусна манджа - да ви е сладко!