Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Манджи»Пилешка манджа с грах и гъби

Пилешка манджа с грах и гъби

Пилешка манджа с грах и гъби
Снимка: Теодора Мещерова
1 / 3
14/02/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Пилешка манджа с грах и гъби - свързваме я с детството и си я хапваме до днес"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 1 кг
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 3 бр. зелена
  • грах - 1 буркан
  • гъби - 400 грама
  • домати - 1 бр.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 2 щипки
  • червен пипер - 1 с.л.
  • олио - 20 мл.
  • чубрица - 2 щипки
  • лук - 1 глава
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За пилешката манджа нарежете пилешкото филе на дребни кубчета. Моркова обелете и настържете. Лука обелете и нарежете на полумесеци. Чушките почистете от семките и нарежете на ситно.

Гъбите измийте и нарежете на филийки. Домата нарежете на не много големи кубчета. В дълбок тиган или тенджера сгорещете олиото и запечатайте пилешкото месо, след което го извадете от тенджерата.

Сложете лука и моркова да се задушат под капак с малко вода.

След което добавете и останалите зеленчуци. Оставете и тях да се задушат под капак. След като омекнат, върнете пилето обратно в тенджерата и добавете предварително отцедения от водата грах.

Овкусете с подправките, разбъркайте и гответе до готовност на пилешката манджа с грах и гъби. Сега може да я поднесете с любимия си хляб без месене или пък с пухкаво царевично хлебче.

Много вкусна манджа - да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: