Начин на приготвяне
Пригответе сос Терияки, като смесите и разбиете хубаво всички посочени за него продукти. Варете на тих огън при отворен капак 5 минути или докато леко се сгъсти. По желание може да го напълните в кухненски биберон, след като леко поизстине и така лесно ще може да го нанасяте върху предястието, което ще приготвим.
За кюфтенцата смелете в блендер сухия пълнозърнест хляб с чесъна и листенцата магданоз. Отделно смелете тиквичката с гъбите, почистени с влажна кърпа или обелени, но не измити във вода, за да не се напояват. Не трябва да стават на каша, а на ситни парченца. Сложете ги при каймата заедно с яйцето, хлебната смес, черния пипер, солта и рикотата.
Омесете хубаво и оставете в хладилник да стегне и се овкуси добре. Понякога оставям за една нощ и на другия ден е по-ароматна.
Сварете пастата фарфале в подсолена вода и отцедете. Може да разбъркате с малко зехтин, за да не слепва и изсъхва, докато изстива.
От сместа за кюфтенцата оформяйте топчета колкото орех или малко по- големи. Правете го с леко навлажнени длани, за да не ви лепне. Овалвайте в брашно и пържете в загрято на умерен огън олио до златист загар.
Готовите кюфтенца изваждайте върху кухненска хартия.
За да монтирате вашите ефектни празнични хапки вземете около 20 клечки за зъби или малки дървени шишчета. Набождайте първо панделка фарфале, после листо свеж босилек и накрая кюфтенце. Полейте със соса Терияки вашите празнични хапки с кюфтенца, фарфале и поднесете на вашата изискана трапеза.
Добър апетит и Весели празници!