Начин на приготвяне
Загрейте на слаб огън сметаната с настърганата портокалова кора. Важно е да не допускате бели части, за да не нагарча.
Нужно е само да се затопли леко и в никакъв случай да не завира.
Разбъркайте, покрийте със стреч фолио и съхранете в хладилник за една нощ. Така портокаловият аромат хубаво ще инфусионира в течността.
На другия ден прецедете сметаната и сложете на водна баня при слаба температура. Натрошете при нея шоколада и нарежете маслото на парченца. Бъркайте, докато се разтопят и станат на хомогенна смес.
За подсилване на цвета добавете сладкарската боя и смесете двата цвята, за да се получи хубаво оранжево.
Прехвърлете сместа за шоколадовите трюфели в купичка, покрийте с фолио и оставете да стегне хубаво в хладилник (поне 4-5 часа)
Пригответе си две малки купички, едната със кокосови стърготини, а другата - с пудра захар.
Оформяйте бонбони, по-малки от орех, и овалвайте половината от тях в захар, другата в кокос.
Приберете коледните портокалови трюфели в хладилник до момента на сервиране.
Да ви е сладко!
Коментари
Пропуснала съм да добавя боята в продуктите.