Начин на приготвяне
1. В 2-3 супени лъжици шарлан задушаваме нарязаните моркови, лук, картофи и гъби. Разбъркваме и ги оставяме с капак за около 5 минути.
2. След това изсипваме горещ зеленчуковия бульон.
3. Добавяме 2 ч.ч. боб - предварително сварен за салата или от буркан / консерва.
4. Овкусяваме с хималайска розова сол на вкус, 1 богата супена лъжица червен пипер, ½ ч.л. черен пипер и ½ равна чаена лъжичка джинджифил – по желание.
5. За леко сгъстяване на чорбата добавяме царевично нишесте, което предварително сме си разтворили в малко топла водичка.
6. Оставяме боб чорбата да си къкри още около 20 минути – до пълна готовност на всички съставки.
Бързата боб чорба с печурки е готова! С боб от консерва супата с боб наистина се приготвя в пъти по-бързо! Рядко срещана комбинация – бобче с гъбки!
Чудно Вкусно!