Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Заешка Супа»Супа от заешко с моркови, лук и домати

Супа от заешко с моркови, лук и домати

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Супа от заешко с моркови, лук и домати
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 3
01/04/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Ако искате нещо, което не само ще ви насити, но и ще сгрее душата ви - опитайте нашата супа от заешко"

Необходими Продукти

  • заешко месо - 500 г (сварено и обезкостено)
  • пресен лук - 2 стръка (може и сух)
  • домати - 2 бр. (може от буркан)
  • моркови - 1 бр.
  • картофи - 2 бр. (по желание)
  • зеленчукова подправка - 1 ч.л.
  • джоджен - 1 к.л. сух
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заешкото сложете да се вари, като заври, го отпенете. След като е сварено, го обезкостете и нарежете на ситно.

В тенджера сипете олио, нарежете морковите на кубчета, а лука - на средно едри парчета. Задушете ги и долейте топла вода и малко от бульона, в които се е варило заешкото месо.

Ако обичате картофи, в супата може да прибавите на ситно нарязани кубчета.

Когато поври супата, сипете и нарязаното заешко месо с доматите.

Заедно оставете супата да къкри на слаб котлон и овкусете с подправките.

Сервирайте гореща!

Много подходяща супа при настинка и грип в зимните дни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: