Начин на приготвяне
Шаранът се почиства, измива и се осолява за едно денонощие.
Лукът и гъбите се измиват и се режат на дребно. Орехите се смилат в чопър.
Слага се олиото да загрее в тигана и се запържват лукът и гъбите. Бърка се постоянно.
След като гъбите потъмнеят, се добавя червен пипер, разбърква се и запържва за още 2 минути. След това се добавят орехите, разбърква се и се маха от котлона.
Овкусява се със сол, черен пипер, девесил и 1 ч.л. от подправката за риба.
Шаранът се пълни и се забучва с клечки за зъби.
Слага се да се пече, като се полива отгоре с олио, слага се 1 пръст вода в тавичката и се покрива с фолио.
Отгоре върху пълнения шаран по Никулденски можете да наредите резени лимони.
Пълненият шаран се пече за около 30 минути под фолио, след това махаме фолиото и оставяме да се запече отгоре.
Да ви е сладко!