Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пълнен шаран»Пълнен шаран по Никулденски

Пълнен шаран по Никулденски

ГеновеваГеновева
Готвач
1381k1k2
Пълнен шаран по Никулденски
Снимка: Геновева
3 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • шаран - около 1 кг. 1 бр.
  • гъби - 10 бр.
  • лук - 1 бр.
  • червен пипер
  • орехи - 1 шепа
  • червен пипер
  • черен пипер
  • сол
  • олио
  • девисил
  • подправка за риба - суха на Биосет
  • лимони - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шаранът се почиства, измива и се осолява за едно денонощие.

Лукът и гъбите се измиват и се режат на дребно. Орехите се смилат в чопър.

Слага се олиото да загрее в тигана и се запържват лукът и гъбите. Бърка се постоянно.

След като гъбите потъмнеят, се добавя червен пипер, разбърква се и запържва за още 2 минути. След това се добавят орехите, разбърква се и се маха от котлона.

Овкусява се със сол, черен пипер, девесил и 1 ч.л. от подправката за риба.

Шаранът се пълни и се забучва с клечки за зъби.

Слага се да се пече, като се полива отгоре с олио, слага се 1 пръст вода в тавичката и се покрива с фолио.

Отгоре върху пълнения шаран по Никулденски можете да наредите резени лимони.

Пълненият шаран се пече за около 30 минути под фолио, след това махаме фолиото и оставяме да се запече отгоре.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: