Gotvach.bg»Рецепти»Морски дарове»Сварен октопод със зеленчуци и билки

Сварен октопод със зеленчуци и билки

Сергей АнчевСергей Анчев
Готвач
2292k3423
Сварен октопод със зеленчуци и билки
Снимка: Сергей Анчев
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • октопод - 1.5 до 2 кг изчистен, пресен
  • зехтин - 3 с.л. висококачествен
  • сос от нар - 2 с.л.
  • лимони - 1
  • лук - 2 глави кромид
  • фенел - 1 средна глава
  • чушки - 1 червена
  • моркови - 2
  • розмарин - стрък
  • мащерка - 3 - 4 стръка
  • босилек - шепа листа
  • магданоз - стиска
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разполовете октопода.

Нарежете зеленчуците на едро, лимона на четири.

Сложете всичко в тенджерата заедно с 1 с.л. зехтин, сол и вода – да покрие.

Варете на тих огън 30 – 40 мин, докато сте сигурни, че октоподът е сварен.

Сервирайте нарязания октопод със зеленчуците, залети със зехтин и сос от нар и чаша бульон.

Добре е да има и чаша узо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: