Начин на приготвяне
Месото насечете на порции, измийте и подсушете с памучна кърпа. Посолете със сол и смелете от микса с пиперите. Втрийте солта и пипера с ръце в месото.
В подходяща дълбока купа смесете червения пипер, брашното, бирата и зехтина. Разбъркате всички тези продукти.
Потопете всяка порция месо, оваляйте в сместа и оставете в купата. Около месото накъсайте от билките, покрийте със свежо фолио и оставете за една нощ в хладилник.
Гъбите и морковите почистете и измийте. Гъбите оставете цели, а морковите разрежете на три. Овкусете ги със сол и микса от пипера.
В дълбока тава на дъното подредете пресните билки, върху тях сложете част от морковите и гъбите, наредете овкусеното месо, около него наредете и останалата част от моркови и гъби, долейте внимателно около месото бира и една чаша вода, завийте тавата с алуминиево фолио и сложете във фурната да се пече.
В началото фурната е на максимална температура, след 20 мин намалявате на 180 градуса. Колкото повече месото се пече на ниска температура, толкова по-крехко и сочно е то. Печете 90 мин.
Отстранете фолиото и поливайте месото с получения сос. Допечете още 30 минути без фолио, като периодично поливате със соса. Печете до желания цвят и загар. Извадете месото и оставете да почине 20 мин.
Поднесете порциите месо със зеленчуците и полято със соса и свежи билки за украса. Ароматът е невероятен от микса от билки, а със съчетанието на агнешко - просто божествен!
Добър апетит!
Коментари