Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Пържоли със зеленчуци с провансалски билки и зехтин

Пържоли със зеленчуци с провансалски билки и зехтин

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Пържоли със зеленчуци с провансалски билки и зехтин
Снимка: Мария Божилова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5
"Пържоли с провансалски билки със зеленчуци - истинска наслада в чиния"

Необходими Продукти

  • свински врат - 1 кг пържоли
  • чушки - 200 г мини микс
  • домата - 500 г бейби микс
  • броколи - 300 г
  • сол
  • черен пипер
  • зехтин - за термична обработка
  • За провансалските билки
  • мащерка
  • майорана
  • розмарин
  • чубрица
  • босилек
  • риган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пържолите се измиват и се слагат в тава, като се поръсват със сол, черен пипер и зехтин. Размазва се от двете страни със солта, черния пипер и зехтина.

Зеленчуците си измиват, като се слагат цели в тавата при месото. Заливат се с вода до половината, провансалски билки, сол и зехтин.

Пече се 1 час във фурна с вентилатор на 200 градуса и във фурна без вентилатор на 180 градуса.

Пържолите със зеленчуци с провансалски билки и зехтин са много вкусни.

Забележка: Провансалските билки са в равни части.

Разгледайте и тази рецепта за вратни пържоли на фурна, защото друга такава вкусотия няма.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: