Пълнен никулденски шаран

rosicapirosicapi
Чирак
25
22
9
07/12/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене80 мин.
Общо110 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо223
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шаранът се почиства и измива добре и се оставя да се отцеди.

Лукът и каймата се препържват в чиния с олио, добавят се гъбите и подправките - чубрица, червен и черен пипер и орехите.

Оризът се сварява и се добавя към него каймата и подправките и всичко се разбърква.

Пълненият шаран се зашива, като се оставя малка дупка и през нея се пълни плънката.

Когато е готова дупката, се дозашива. Никулденският шаран се поставя в намазана с олио тава, сипва се малко вода и се завива с фолио.

Пълнен никулденски шаран се пече се 30-40 мин в загрята фурна, добавя се останалата плънка от рибата и малко олио.

Пече се още 20 мин.

Честит празник!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Йорданка Тасева
Аз добавих и стафиди и настъргах кашкавал отгоре, получи се божествен вкус
0
0