Начин на приготвяне
Пилешките кожички се измиват и подсушават. Нарязват се на еднакви малки правоъгълни парчета.
Поръсват се със сол, черен пипер, кимион и се оставят да се овкусят поне за половин час.
В тиган с незалепващо покритие се загрява олиото и се пуска за кратко обелените и разполовени скилидки чесън и щом си пуснат аромата в мазнината, се отстраняват.
Пилешките кожички се овалват в брашното, смесено с пакетчето чесън на прах, изтупват се от излишното количество и се изпържват в мазнината до златисто.
Прехвърлят се върху домакинска хартия, за да се отцедят от мазнината.
Поднасят се поръсени с лют червен пипер и по желание с млечен чеснов сос.
Чудесно мезе за всяко питие!
Наздраве и добър апетит с тези пържени пилешки кожички с чесън!