Празнична чорба от толстолоб

Н.АкифоваН.Акифова
Помощник Готвач
189
99
439
1
08/12/2019
"Страхотна чорба от толстолоб, която приготвяме с удоволствие и нетърпение всеки път "
Приготвяне45 мин.
Готвене40 мин.
Общо85 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо412
  • Преглеждания за месеца164
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • толстилоб - 300 г
  • морков - 1 бр.
  • праз - 1/2 стрък
  • червени чушки - 2 бр. сухи
  • олио - 2 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • фиде - 1 к.ч.
  • девесил - 1 к.л. сушен
  • черен пипер - 1 к.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • лимон - за сервиране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Взимаме парчета толстолоб, измиваме ги добре, посоляваме и завиваме с парченца фолио и печем за половин час на 200 градуса.

Изваждаме рибата от фурната и изчистваме от костите внимателно да не остане вътре, тя пуска сока си при печене, заделяме този сок за после.

Взимаме тенджера, вътре слагаме две лъжици олио и прибавяме нарязания праз, сухи чушки и рендосания морков и запържваме до омекваме.

Добавяме една лъжица брашно и разбъркваме, след което прибавяме два литра топла вода и фидето и чакаме да се свари фидето.

След като е готово, прибавяме парчета толстолоб и сока на рибата към рибената супа.

Подправяме празничната чорба от толстолоб със сол, девесил и черен пипер, сервираме със лимон.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Павлина Миленова
Аз добавям и малко кимион, става божествено!
0
0
Н.Акифова
Н.Акифова
09.12.2019 09:42
Хубава идея, ще пробвам и така. Мерси
1
0