Пилешки пилаф

TeDiToTeDiToНовак
25/07/2013
"Не е достатъчно само да смесиш пилешкото и ориза, за приготвянето на пилаф се иска и майсторлък "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо14 871
  • Преглеждания за месеца141
  • Преглеждания за седмицата16
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме предварително свареното пилешко месо на тънки лентички. Запържваме го за кратко в сгорещеното масло. Когато се зачерви добавяме и ситно нарязания лук. Овкусяваме с подправките, сипваме ориза и пържим 5 минути като непрекъснато разбъркваме.

Когато пилето се запържи равномерно го заливаме с бульона, добавяме и доматите, които предварително сме попарили, обелили и нарязали на четвъртини, поръсваме с натрошените орехови ядки и задушаваме под похлупак до омекване на ориза.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
цеца
цеца
27.07.2013 16:27
Имам продуктите.Сега ще го приготвя.
0
0