Ботвиня

Ботвиня1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • скумрия - 300 г филе
  • рачешко месо - 100 г
  • лук - 1 глава
  • лук - 1/4 връзка - пресен
  • копър - 1/3 връзка
  • спанак - 100 г
  • киселец - 100 г
  • цвекло - 100 г
  • краставица - 1 бр
  • сол - 1/4 ч.л.
  • черен пипер - 1/4 ч.л. - млян
  • кефир - 600 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кипваме вода на котлона и сваряваме скумрията за 10-15 минути.

Отцеждаме месото от скумрия и го сипваме в купа. След това добавяме рачешкото месо, посоляваме и сипваме черния пипер.

Настъргваме цвеклото и го сипваме в тенджерата с бульона от скумрията.

Нарязваме главата лук, спанака и киселеца. Варим 4-5 минути, след което отцеждаме течността, добавяме нарязания на ситно копър и краставицата, нарязана на тънки полукръгове.

Прехвърляме в купата със сварената скумрия.

Наливаме студения кефир, разбъркваме и оставяме рибената чорба да се охлади напълно преди да сервираме. Ботвинята е готова!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Подобни от медията