Начин на приготвяне
Лещата се измива и се поставя в купа със студена вода да се накисне за поне 4 часа.
Зеленчуците се почистват и нарязват на малки кубчета, а гъбите - на филийки.
В тенджера се слага олио и се прибавят първо моркова, картофа и лука, а след това картофа и останалите зеленчуци, както и гъбите. Задушават се се 5 минути.
Лещата се отцежда от водата и се прибавя. Налива се вода да покрие зеленчуците. Прибавят се подправките и скилидките чесън.
Оставя се под капак да се сварят лещата и зеленчуците. Ако е необходимо, се добавя още вода, според това дали обичате по-гъста или по-рядка супата от леща.
Гъбената супа с леща е не само ароматна и вкусна, но и пълна с протеини и минерали. Идеалното допълнение към вашето здравословно меню.