Любимите коледни линцер сладки

Ivi  VaccaIvi Vacca
Готвач
233
2k
636
568
10/12/2019
"Защо са любими ли, ще разбере след като си приготвите страхотните коледни линцери "
Приготвяне40 мин.
Готвене6 мин.
Общо46 мин.
Порции35
Сготви+1 точка
21 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 693
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена21

Необходими Съставки

  • краве масло - 3/4 ч.ч. + 2 с.л. (200 г)
  • бадеми - 1 ч.ч. смлени (120 г)
  • захар - 1/2 чаша (100 г)
  • жълтъци - 2 бр. (размер M)
  • брашно - 2 ч.ч. + 1 с.л. (250 г)
  • лимонова кора - 1 ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • ванилова захар - 1 с.л.
  • малиново сладко - 200 - 250 г или ягодово сладко
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • ванилова захар - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тези прекрасни Линцер сладки, идващи от Линц, вече са добре известни в целия свят. Широко разпространени и добре познати.

Първоначално е била измислена тартата Линцер, рецептата за която е била намерена в австрийското абатство през далечната 1653 година. При приготвянето ѝ вместо брашно са се използвали стрити на трохи ядки.

През 19-ти век Линцер тартата е била адаптирана, като така обичаните от всички Линцер сладки. Оригиналният вид на сладките, представлява две слепени половинки с малиново сладко и поръсени с пудра захар за завършек.

В рецептата си опитах да пресъздам така характерния вид на тези сладки. Насладете се!

Смесете брашно, захар, масло, сол, яйчените жълтъци, ванилова захар, настъргана лимонова кора до фино гладко тесто (в този случай можете да ползвате и миксер с накрайниците за тесто, би било предимство)

Тестото се разделя на две части, завива се във фолио за свежо съхранение и се оставя в хладилника за минимум 3 часа. Заради съдържаниeто на масло, тестото се разделя на две, защото омеква бързо извън хладилника, което го прави трудно за разточване, рязане и прехвърляне в тавата.

След това омесете отново, поръсете работната повърхност с брашно и разточете тестото с дебелина 1-2 мм, като на половината от сладките изрязвате кръгче в средата или с формичка за Линцери, звездички и сърца.

Печете в предварително загрята на 160°С фурна за 6-8 мин. дo златисто жълто.

Оставете бисквитите да изстинат и нанесете мармалад или желе от малини /ягоди/ върху целите бисквитите много тънко с малка лъжичка.

Поръсете слепените сладки предварително с пудра захар, ароматизирана с ванилия, и ги сложете отгоре върху бисквитите със сладко.

Да ви е сладко!

Шприц за перфектните сладки, торти и украси - 18 приставки
Формички за страхотни лакомства:
Шприц за перфектните сладки, торти и украси - 18 приставки
11.07 лв.
Виж ››

Дайте воля на въображението си и пригответе весели, закачливи и майсторски гарнирани сладки с този лесен за използване с една ръка щприц и многобройните му приставки

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар