Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Яхния»Лещена яхния с нахут и сушени домати

Лещена яхния с нахут и сушени домати

Анелия ТерзиеваАнелия Терзиева
Готвач
2813k7112k3
Лещена яхния с нахут и сушени домати
Снимка: Анелия Терзиева
1 / 3
12/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Поднасяме вкусна постна леща яхния с нахут и сушени домати, знаем, че ви е любима"

Необходими Продукти

  • леща - 250 г сурова
  • нахут - 300 г сварен
  • зелен лук - 1/2 връзка
  • чесън - 3 скилидки
  • моркови - 1/2 бр.
  • сушени домати - 50 г
  • магданоз - 1/2 връзка
  • брашно - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • кимион
  • червен пипер
  • олио
  • за гарниране по желание
  • сланина - 100 г
  • пушен червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме лещата. Нарязаните на ситно лук, чесън, морков и чушка запържваме в малко мазнина.

Добавяме брашното и запържваме. Разреждаме с малко от водата, в която е варена лещата. Добавяме запръжката към лещата.

Подправяме със сол, черен пипер, чубрица, кимион и червен пипер. Добавяме нахута и нарязаните на ситно сушени домати.

Оставяме ястието на огъня за около още 10-15 мин. При поднасяме поръсваме с нарязан на ситно магданоз.

Ако искате яхнията да не е постна, можем да поднесем към нея малко сланина, нарязана на ситно и оваляна в пушен червен пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: