Начин на приготвяне
В тенджера сипете 1-2 с.л олио. Запържете нарязания на ситно лук. Добавете нарязаните морков и чушки.
След като се позапържат, добавете обелените и нарязани на кубчета картофи.
Прибавете пюрето, сол на вкус и подправките. Налейте вода и добавете измитата и почистена леща.
Захлупете тенджерата и гответе ястието около 20 минути или докато се свари лещата.
В купа сложете брашното и сипете малко вода, колкото да го разтворите. Разбийте добре и изсипете в тенджерата. Оставете ястието да поври още десетина минути.
Сервирайте леща яхнията гореща и поръсена с нарязан магданоз.
Ако обичате люто, може да добавите 1/2 ч.л. лют кайенски пипер.
Чудната лещена яхния с картофи е готова.