Начин на приготвяне
Много внимателно измиване портокалите и лимоните. Подсушаваме ги и отрязване върховете им.
С помощта на малка лъжичка ги издълбаваме и изваждаме пулпата им.
Сипваме захарта в 150 мл вода, разбъркваме до пълното и разтваряме и кипваме захарния сироп. Сваляме го от котлона и го оставяме да се охлади.
Претриваме плодовата пулпа през сито (без да смесваме двата вида). Разделяме захарния сироп на 2 части и го смесваме с портокалов и лимонов сок.
Отделяме белтъците на яйцата и ги разбиваме на гъст сняг. Отново ги разделяме на две и ги разпределяме в портокаловата и лимоновата смес, като внимателно ги объркваме.
Прибираме смесите в хладилник за 3-4 часа, като на всеки 20-30 минути трябва да го разбъркваме с вилица.
Готовото замръзнало сорбе може да се поднесе в чаша или да се върне в издълбаните плодове, за по-голям ефект. Поднася се студено.