Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Супа от тиквички»Крем супа от тиквички с грис и сирене

Крем супа от тиквички с грис и сирене

Ваня АдърскаВаня Адърска
Новак
196733
Крем супа от тиквички с грис и сирене
Снимка: Ваня Адърска
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • тиквички - 300 г
  • лук - 1 малка главичка
  • грис - 3 с.л.
  • масло - 2 с.л.
  • сирене - 100 г
  • готварска сметана - течна
  • чесън на прах
  • черен пипер
  • лимонов сок
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера слагаме нарязани на кубчета тиквичките и лукът. Заливаме с вода и оставяме да заври. След около 25 минути зеленчуците са омекнали.

Добавяме гриса и оставяме още около 10 минути, за да набъбне и грисът. Сваляме от котлона и още докато е гореща пасираме супата.

Добавяме сметаната, маслото, натрошено сирене, лимоновия сок, чесъна на прах и черния пипер.

Пасираме отново. Кремсупата е готова и я поднасяме с пресен магданоз и сиренце.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: