Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Кисело зеле с боб и масло на фурна

Кисело зеле с боб и масло на фурна

ЖулиетаЖулиета
Чирак
71381104
Кисело зеле с боб и масло на фурна2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Който не е ял кисело зеле с боб, нищо не знае"

Необходими Продукти

  • боб - 1 ч.ч. (накисва се от предната вечер )
  • кисело зеле - 1 средна зелка
  • сол - на вкус
  • олио - 2 с.л.
  • черен пипер - на зърна
  • червен пипер - 2 с.л.
  • дафинов лист
  • лютеница - 1 с.л.
  • лук - 1 глава
  • зелев сок - 1 ч.ч.
  • масло - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера сваряваме предварително накиснатия боб. Варим до полуготовност. Към него добавяме сол и олио.

В купа слагаме нарязаното на ситно кисело зеле. Полуготовия боб изваждаме и оставяме настрана.

В същата вода, която се вари бобът, поставяме зелето и предварително нарязания лук, зелевата чорба и оставяме да ври до леко омекване, след това прибавяме лютеницата и червения пипер.

Когато зелето е леко омекнало слагаме в тава, като редуваме лъжица боб, лъжица зеле.

След като сме сложили всичко в тавата, прибавяме черния пипер малко сол на вкус и дафиновия лист, разбъркваме добре .

Накрая слагаме парченца масло и печем във предварително загрята фурна на 180 °до готовност.

Сервираме топло ястието.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: