Начин на приготвяне
В тенджера сваряваме предварително накиснатия боб. Варим до полуготовност. Към него добавяме сол и олио.
В купа слагаме нарязаното на ситно кисело зеле. Полуготовия боб изваждаме и оставяме настрана.
В същата вода, която се вари бобът, поставяме зелето и предварително нарязания лук, зелевата чорба и оставяме да ври до леко омекване, след това прибавяме лютеницата и червения пипер.
Когато зелето е леко омекнало слагаме в тава, като редуваме лъжица боб, лъжица зеле.
След като сме сложили всичко в тавата, прибавяме черния пипер малко сол на вкус и дафиновия лист, разбъркваме добре .
Накрая слагаме парченца масло и печем във предварително загрята фурна на 180 °до готовност.
Сервираме топло ястието.