Селски ориз на фурна

ГеновеваГеновева
Готвач
1381k1k2
Селски ориз на фурна3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • ориз - 1 ч.ч.
  • олио
  • маслини - 10 - 15 бр.
  • праз - 1 стрък
  • домати - 100 г цели (от консерва)
  • сол
  • черен пипер
  • зеленчукова подправка - 1 ч.л. на Маги
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Празът се нарязва на едри кубчета и се задушава в сгорещеното олиото.

След това се добавя почистеният и измит ориз и се запържва и той.

Добавя се половин чаша вода и се оставя на котлона при постоянно разбъркване, докато водата неизври.

Овкусява се със сол, черен пипер и зеленчукова подправка, разбърква се и се пълни тавата с вода.

Слагаме маслините и целите домати и пъхаме във фурната да се сготви оризът.

След като се изпари водата и оризът се е сготвил сервираме, докато е още топъл. По желание може да гарнирате ориза на фурна с магданоз. Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: