Начин на приготвяне
Първо се нарязва на кръгчета наденицата, запържва се в олиото и се изважда в чиния. В олиото, в което сме пържили наденицата, добавяме 2 с.л. зехтин и ситно нарязаните лук, чесън и зелената чушка.
Пържат се докато лукът леко порозовее, след което се добавя брашното. На лек огън се запържва, след това червеният пипер и след него лютеницата.
Добавя се консервата с боб и около 150 мл вода, като заври се добавят солта и доматът.
Оставя се да къкри на слаб огън около 10-15 мин. и след това се добавят наденицата и джодженът.
Докато бобът се вари си приготвяме камбичките, като ги изтърбушваме или изрязваме отгоре, където е дръжката (запазих капачетата и с тях при сервиране декорирах), посоляваме отвътре всяка една камбичка и ги пълним с боба, с помощта на лъжичка.
В тавичка от йенско стъкло (може и нормална по-малка тавичка) слагаме 3 с.л. зехтин и нареждаме пълнените чушки.
Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна, докато бобът хване хубава коричка.
Сервират се както студени така и топли.