Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пълнени Чушки»Пълнени камби с боб и наденица

Пълнени камби с боб и наденица

Анелия МинчеваАнелия Минчева
Чирак
36361108180
Пълнени камби с боб и наденица
Снимка: Анелия Минчева
1 / 3
13/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
105 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • боб - 800 г ( от консерва)
  • камби - 5 бр. по - големи
  • наденица - 3бр.
  • лук - 1 голяма глава
  • чесън - 1 скилидка
  • чушки - 1 бр. зелена
  • домати - 1 бр. (или от консерва 2 - 3с.л.)
  • лютеница - 1 с.л.
  • олио - 100 мл
  • зехтин - 5 с.л.
  • брашно - 2 с.л. (равни)
  • червен пипер - 1 с.л. с връх
  • сол - 1 с.л. (равна)
  • джоджен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се нарязва на кръгчета наденицата, запържва се в олиото и се изважда в чиния. В олиото, в което сме пържили наденицата, добавяме 2 с.л. зехтин и ситно нарязаните лук, чесън и зелената чушка.

Пържат се докато лукът леко порозовее, след което се добавя брашното. На лек огън се запържва, след това червеният пипер и след него лютеницата.

Добавя се консервата с боб и около 150 мл вода, като заври се добавят солта и доматът.

Оставя се да къкри на слаб огън около 10-15 мин. и след това се добавят наденицата и джодженът.

Докато бобът се вари си приготвяме камбичките, като ги изтърбушваме или изрязваме отгоре, където е дръжката (запазих капачетата и с тях при сервиране декорирах), посоляваме отвътре всяка една камбичка и ги пълним с боба, с помощта на лъжичка.

В тавичка от йенско стъкло (може и нормална по-малка тавичка) слагаме 3 с.л. зехтин и нареждаме пълнените чушки.

Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна, докато бобът хване хубава коричка.

Сервират се както студени така и топли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: