Начин на приготвяне
В холандска фурна гответе наденицата, смляното говеждо месо, лука и чесъна на среден огън, докато добре покафенеят.
Разбъркайте консервираните домати, доматеното пюре, доматения сос и водата.
Подправете със захар, босилек, семена от копър, италианска подправка, 1 чаена лъжичка сол, черен пипер и 2 супени лъжици магданоз.
Варете и покрийте около 1 1/2 часа, като разбърквате от време на време.
Донесете голям съд с леко подсолена вода до кипене. Варете корите за лазаня във вряща вода за 8-10 минути. Изцедете корите и изплакнете със студена вода. В купа за смесване комбинирайте сиренето рикота с яйцето, останалия магданоз и 1/2 чаена лъжичка сол.
Загрейте фурната до 375 градуса F (190°C).
За да се съберат, разпределете 1 1/2 чаши Болонезе сос в дъното на тавичка за печене. Подредете 6 кори по дължина върху Болонезе сос. Поръсете с едната половина от сместа със сирене рикота. Отгоре се намазва с една трета резени сирене моцарела, 1/2 чаши Болонезе сос над моцарела и поръсете с 1/4 чаша сирене пармезан.
Повторете слоевете, а отгоре намажете лазанята с останалата моцарела и пармезан.
Покрийте с фолио лазанята Болонезе: за да предотвратите залепването, напръскайте фолиото със спрей за готвене или се уверете, че фолиото не докосва сиренето.
Печете най-добрата лазаня Болонезе в предварително загрята фурна за 25 минути. Извадете фолиото и печете допълнително 25 минути. Охладете за 15 минути преди сервиране.
Коментари