gotvach.bg»Рецепти»Баница»Вита Баница»Вита баница със сирене и масло

Вита баница със сирене и масло

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1k17k3k15k20
Вита баница със сирене и масло
Снимка: Мария Симова
1 / 7
14/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции8
"Майсторите знаят как да си приготвят страхотна вита баница със сирене и масло..."

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбийте яйцата и прибавете киселото мляко, смесено със содата, разбъркайте. Отделно натрошете сиренето. С част от маслото намажете тавата.

Отворете пакета с Одрински кори, разрежете корите през средата на две (защото са големи).

Всяка половина намажете добре с яйчената смес навсякъде и поръсете с натрошено сирене.

Навийте кората откъм заоблената част към равната на руло и завийте на охлюв в средата на тавата. Така процедирате и с останалите кори, като ги навивате около получения охлюв.

Оставете малко от яйчената смес и намажете баницата отгоре, като използвате четчица.

Нарежете маслото на кубчета и разпределете отгоре на витата баница. Поставете тавата в предварително нагрята на 180 градуса фурна и печете до златисто кафяво, за около 35 минути.

Изведете готовата баница от фурната, поръсете със студена вода и завийте с чиста кърпа, за да се задуши. Изчакайте така за 10 минути и сервирайте топла за закуска.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: