Начин на приготвяне
Тиквичките настъргваме и посолявяваме. Слагаме ги в гевгир, за да им се изтича сокът.
Картофите и моркова обелваме и ги варим в посолена вода. Като са готови, ги вадим и ги оставяме да изстинат настрана. След това ги настъргваме и тях.
Изцеждаме много добре тиквичките и ги слагаме в дълбока купа.
Добавяме картофите и моркова към тях. Добавяме и ситно нарязания копър, натрошеното сирене и двете яйца.
Разбъркваме сместа добре и добавяме маслото, пармезана, брашното и овкусяваме със сол, черен пипер и с щипка захар.
Разбъркваме отново много добре и оформяме плоски кюфтенца.
Подреждаме ги в намаслена тавичка и печем кюфтетата от тиквички и картофи в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 20-25 минути.
Картофените кюфтета са готови, когато имат страхотна златиста коричка. В случая моите са малко по-препечени.
Вкъщи така ги обичаме!