Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Картофени Кюфтета»Картофени кюфтета с тиквички и сирене

Картофени кюфтета с тиквички и сирене

ГабриелаГабриела
Иноватор
1751k5351k
Картофени кюфтета с тиквички и сирене3 / 3
15/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10
"Класическите картофени кюфтета в малко по-различен вариант - с тиквички и сирене, станаха чудни"

Необходими Продукти

  • тиквички - 2 бр. големи
  • картофи - 4 - 5 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • яйца - 2 бр.
  • сирене - 125 г натрошено
  • копър - нарязан
  • пармезан - 2 супени лъжици настърган
  • брашно - 1 с.л.
  • масло - 1 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
  • щипка захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките настъргваме и посолявяваме. Слагаме ги в гевгир, за да им се изтича сокът.

Картофите и моркова обелваме и ги варим в посолена вода. Като са готови, ги вадим и ги оставяме да изстинат настрана. След това ги настъргваме и тях.

Изцеждаме много добре тиквичките и ги слагаме в дълбока купа.

Добавяме картофите и моркова към тях. Добавяме и ситно нарязания копър, натрошеното сирене и двете яйца.

Разбъркваме сместа добре и добавяме маслото, пармезана, брашното и овкусяваме със сол, черен пипер и с щипка захар.

Разбъркваме отново много добре и оформяме плоски кюфтенца.

Подреждаме ги в намаслена тавичка и печем кюфтетата от тиквички и картофи в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 20-25 минути.

Картофените кюфтета са готови, когато имат страхотна златиста коричка. В случая моите са малко по-препечени.

Вкъщи така ги обичаме!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: