Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Зимна салата от леща, нар и козе сирене

Зимна салата от леща, нар и козе сирене

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8968k3k1
Зимна салата от леща, нар и козе сирене
Снимка: Sevdalina Irikova
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
3
"Вкусна салата от нар, леща и козе сирене, чудесна за ракийка или друго любимо питие"

Необходими Продукти

  • леща - 1 ч.ч., сварена
  • нар - 5 с.л., зърната на плода
  • козе сирене - 100 г
  • тиквени семена - 1 с.л.
  • слънчогледови семена - 1 с.л.
  • магданоз - 5 - 6 стръка
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • За дресинга
  • зехтин - 4 с.л.
  • балсамов оцет - 2 с.л., бял
  • меласа от нар - 1 с.л.
  • лешников тахан - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Семената от слънчоглед и тиква сме накиснали от вечерта.

В купа смесваме сварената леща и семената от нар.

Тях отделяме лесно, като разполовим плода и с дървена лъжица потупваме по кората над купа със студена вода.

Нарязваме на ситно магданоза и го смесваме семената, лещата и зърната от нар.

Овкусяваме със сол и черен пипер.

Прибавяме кубчета от сиренето.

Дресинга за салатата с леща приготвяме, като смесим съставките. Заливаме салатата преди поднасянето ѝ.

Магданозът можете да замените с кориандър, както е в оригиналната рецепта за тази зимна салата от леща, нар и козе сирене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: