Чили боб

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
614
91
1508
7
16/12/2019
"За всеки, който не се страхува от лютото и си го хапва най-спокойно - чили боб "
Приготвяне20 мин.
Готвене80 мин.
Общо100 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо414
  • Преглеждания за месеца65
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте в касерола на умерена температура на котлона половината олио. Добавете ориза и бъркайте, докато стане стъклен.

Сипете около 600 мл вода и оставете ориза да се свари до готовност.

Нарежете лука, лютите чушки и чесъна на дребно.

Загрейте останалото олио в дълбок тиган на котлона на умерена температура.

Добавете нарязаните лук, люти чушки, чесъна и оцета и разбъркайте.

Оставете да се готвят до омекване или около 5 мин. Добавете доматите и чилито на прах и гответе още около 5 мин.

Добавете бульона и отцедения предварително боб. Намалете котлона и оставете ястието да ври, докато се посгъсти или около 25 мин.

Настържете чедъра. Сипете в купички на дъното сварен ориз, отгоре сипете от чилито и накрая поръсете с настърган чедър и поднесете чили боба.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар