Начин на приготвяне
Почистете и измийте бутчетата, подсушете. Поставете ги в купа и добавете нарязаните на ситно скилидки чесън, червения пипер, куркумата и олиото.
Разбъркайте добре, като втривате паприката в бутчетата добре и оставете настрани.
В тиган нагрейте олиото и прибавете ситно нарязания лук, настъргания на едро ренде морков и запържете до омекване на зеленчука.
Към тях прибавете много добре измития под течаща вода и прецеден ориз, черен пипер и сол на вкус, запържете за 2-3 минути.
В тава с високи стени сипете и разпределете сместа равномерно, налейте 600 мл вода и разбъркайте.
Подредете паприкованите пилешки бутчета в тавата, завийте тавата с алуминиево фолио и поставете в студена фурна.
Включете фурната на 180 градуса и печете пилето с ориз за около 90 минути.
Ако желаете бутчетата да са с хрупкава коричка, премахнете фолиото и запечете ориза на фурна само на горен реотан за около 20 минути.
Ароматни паприковани пилешки бутчета с ориз със златисто кафява коричка – опитайте.