Боб с рагу в гърне

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Боб с рагу в гърне3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
130 мин.
Общо
150 мин.
Порции
4-6
"Слагате боба с рагуто в гърнето и забравяте за него. Кулинарната магия иска време и мерак, но резултатът всеки път е гарантиран"

Необходими Продукти

  • боб - 1 ч.ч.
  • свинско месо - 500 г
  • моркови - 1 - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • чушки - 1 бр. суха
  • брашно - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • олио - 1 с.л.
  • магданоз
  • джоджен
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зрелият фасул се накисва в хладка вода поне за 12 часа. На другия ден се измива и се слага в глиненото гърне. Съдът се пълни с вода до половината и се изчаква да кипне.

Първата вода се хвърля, след което се налива нова, но този път гореща, за да не се пукне гърнето. Към боба прибавяме ситно нарязаните лук и моркови, сухата чушка и свинското месо.

Съвсем леко посоляваме, захлупваме и оставяме да се задушава на тих огън за около 90-100 минути.

Изваждаме свареното месо, обезкостяваме го и връщаме свареното месо обратно при фасула, като ги оставяме да къкрят.

В отделен съд сгорещяваме олиото и запържваме в него червения пипер, като внимаваме да не изгори. Добавяме и брашното.

Разреждаме запръжката с няколко черпака от бобената чорба, след което я вливаме в гърнето със зрял фасул и варим още 7-8 минути.

Преди поднасяне поръсваме със ситно нарязани пресни магданоз и джоджен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
53
43
30
20
10
Дай твоята оценка: