Задушено агнешко по шотландски

30/07/2013
Светлина Вълчева
отСветлина ВълчеваНовак
"Приготвено така, че буквално да се топи в устата, заслужава си да опитате това Задушено агнешко по шотлански"
Приготвяне15 мин.
Готвене120 мин.
Общо135 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 556
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме агнешкото на кубчета, като отстраняваме всички излишни мазнини. Лукът и обелените картофи са нарязват на филии. Овкусяваме продуктите със сол и черен пипер на вкус.

Намазваме с олио дъното на дълбок огнеупорен съд за печене. Покриваме дъното с 1 ред картофи. Отгоре подреждаме агнешкото месо и лука.

Завършваме ястието с още един слой картофи. Заливаме с бульона. Течността трябва да покрие долния ред картофи и месото, ако не достига доливаме вода.

Задушаваме около 2 часа на слаб огън под похлупак. Поднасяме наръсено със ситно нарязан пресен магданоз.подобни рецепти тук

5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар