Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Тажин»Задушено агнешко по марокански

Задушено агнешко по марокански

Нина НордНина Норд
Джедай
306268
Задушено агнешко по марокански1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
155 мин.
Порции
6
"Агнешко с наситен и богат вкус, което ще ви накара да погледнете на него по съвсем различен начин"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 500 г
  • олио - 2 с.л.
  • лук - 1 глава
  • картофи - 2 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • червени чушки - 2 бр.
  • домати - 2 бр.
  • сини сливи - 50 г сушени
  • орехи - 50 г (нарязани)
  • куркума - 1 ч.л.
  • черен пипер - ½ ч.л. млян
  • канела - ½ ч.л.
  • сол - ½ ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се реже на парчета и се натрива със смес от половината олио, смесено с черния пипер, солта, канелата и куркумата. Оставя се в маринатата 40 минути. Месото се пържи в останалото олио до златисто.

Добавя се лукът, нарязан на шайби, и се пържи още 5 минути. Месото се разпределя в гювечета или тажин, а в тигана, където се е пържило, се налива ¼ чаша топла вода и се кипва. Месото се залива с този бульон, покрива се с капачета и се пече 40 минути на 180 градуса.

Картофите, морковите и чушките се режат на едро. Доматите се попарват, обелват се и се режат на четвъртинки. Сушените сини сливи се режат на ситно.

Капачетата на гювечетата се отварят и във всяко се добавя по малко от картофите, морковите, чушките, сините сливи и орехите. Пекат се още 40 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: