Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Задушено агнешко»Задушено агнешко със спанак по старозагорски

Задушено агнешко със спанак по старозагорски

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
"Агнешко и спанак много искаме, ето рецептата, ако го приготвите, ни поканете да го опитаме"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1 кг
  • спанак - 2 кг
  • пресен лук - 1 връзка, кромид или 2 глави стар
  • джоджен - 1/2 връзка
  • брашно - 2 с.л.
  • олио - 6 - 7 с.л.
  • вода - 3 ч.ч.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на порции, запържете го леко в олиото и когато се зачерви, прибавете нарязания лук.

Когато лукът се задуши, поръсете с брашното, червения пипер и солта, налейте студената вода и оставете да поври, докато месото омекне.

Добавете добре изчистения и измит спанак и когато всичко уври, сипете ситно нарязания джоджен.

Ако обичате агнешко, освен агнешко със спанак препоръчваме да опитате и нашите рецепети за агнешко със зелен лук или агнешко с ориз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: